
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτεις τη ζάχαρη και τη σοκολάτα , την οποία έχεις σπάσει σε κομμάτια για να λιώσει πιο εύκολα. Αφού τα υλικά ομογενοποιηθούν, αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτεις το αλεύρι και έπειτα έναν έναν τους κρόκους
Ψήνεις για ακριβώς 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Θέλεις το κέικ να ψηθεί καλά απέξω, ενώ στο εσωτερικό του να είναι ζουμερό. Γι’αυτό και επιλέγεις υψηλή θερμοκρασία και λίγο σχετικά χρόνο ψησίματος.
Για ακόμα πιο σοκολατένια γεύση, φτιάξε το γλάσο σοκολάτας.
Ζέστανε το γάλα και ρίξε μέσα την Κουβερτούρα Nestlé Dessert, σε κομμάτια. Ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει.
Αφού λοιπόν περάσουν τα 10λεπτά, αποσύρεις το κέικ από το φούρνο, το ξεφορμάρεις, αναποδογυρίζοντας τη φόρμα σε μια πιατέλα και το περιχύνεις με το γλάσο. Δοκιμάσε να διακοσμήσεις το κέικ σου προσθέτοντας χρώμα με πολύχρωμα φρούτα.
Σου προτείνουμε να σερβίρεις το κέικ όσο είναι ακόμα ζεστό για να απολαύσεις τη νοστιμιά της ρευστής σοκολάτας
Για το κέικ:
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250γρ. αλεύρι
250γρ. βούτυρο
220γρ. ζάχαρη
8 αυγά (6 κρόκους και 8 ασπράδια )
4 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο:
100 γρ. εβαπορέ
150 γρ. Κουβερτούρα