Κρητικές πίτες με ξινομυζήθρα και μέλι
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το νερό, τη ρακή, το ελαιόλαδο, το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι
Ζυμώνουμε και χωρίζουμε το μείγμα σε έξι κομμάτια
Μετά με την ξινή μυζήθρα φτιάχνουμε έξι μπάλες.
Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ένα τμήμα της ζύμης σε στρογγυλό σχήμα, τοποθετούμε την μπάλα της ξινής μυζήθρας που φτιάξαμε στη μέση και το κλείνουμε τυλίγοντας με τη ζύμη
Το ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα
Το ίδιο κάνουμε με όλη τη ζύμη και τις μυζήθρες
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι και βάζουμε μία μία τις πίτες και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές
Τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες με μέλι
Υλικά
250 γρ ξινή μυζήθρα
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml ρακί
120 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι