
Γεμιστά χωρίς κιμά με ρύζι, ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό
Τσιγαρίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο με ένα φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα , το ρύζι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μόλις σωθεί το νερό, αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά.
Παράλληλα, πλένουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες
Κόβουμε γύρω από το κοτσάνι και αφαιρούμε τα σπόρια.
Γεμίζουμε τις πιπεριές - ντομάτες με το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, τυχόν μείγμα που έχει περισσέψει, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε καλά
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά και τις αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τυχόν γέμιση που μας έμεινε.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, ρίξτε στο ταψί και λίγο έξτρα χυμό ντομάτας
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
Υλικά:
8-10 πράσινες πιπεριές - ντομάτες
Πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα (τριμμένη)
350 γρ. ρύζι για γεμιστά
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
>