Μπιφτέκια σόγιας ψητά ή τηγανιτά

http://sydagesgr.blogspot.com/2017/03/mpiftekia-sogias.html

Σε ένα μπολ αδειάζουμε όλο το σακουλάκι με τη σόγια
Ρίχνουμε χλιαρό νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί η σόγια και την αφήνουμε όλη τη νύχτα



Τη στραγγίζουμε το πρωί σε σουρωτήρι και τη στύβουμε με τα χέρια μας πάρα πολύ καλά
Τη βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι
Ζυμώνουμε πολύ καλά ανακατεύοντας τα υλικά.
Μετά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι (μία μία κουταλιά του γλυκού) ενώ συγχρόνως δοκιμάζουμε αν το μείγμα πλάθεται.
Μόλις πάρει μορφή ζύμης, ώστε να μπορεί να σταθεί, σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι.
Το αλεύρι χρειάζεται για να μπορεί να κρατηθεί το μείγμα και να πάρει μορφή μπιφτεκιού. Αν δεν βάλουμε αλεύρι θα διαλύεται αλλά αν βάλουμε πολύ θα μοιάζει με ψωμί.
Προσοχή λοιπόν στο αλεύρι.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο γκριλ, σε ψηστιέρα, η σε αντικολλητικό τηγάνι (με λίγο ελαιόλαδο)
Προσέχουμε να τα γυρίζουμε κι από τις δύο πλευρές για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα

Υλικά
1 σακουλάκι σόγια για μπιφτέκια (300 g περίπου)
5 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο πολύ καλά
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ντομάτα λιωμένη (λίγο για να πάρει γεύση)
Αλάτι
Πιπέρι
Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 αυγό
Αλεύρι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)