https://sydagesgr.blogspot.com/2017/11/blog-post.html

Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε 60 γρ. βούτυρο Αγελάδος, ρίξτε το αλεύρι και ανακατεύτε καλά για 2 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το σύνολο




Ρίξτε την κρέμα γάλακτος χλιαρή μέσα και φτιάξτε μια μπεσαμέλ, αρωματίστε τη με μοσχοκάρυδο.
Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά και ρίξτε μέσα τους κρόκους των αυγών.
Λιώστε το τυρί με ένα πιρούνι και ανακατεύτε το με το μείγμα της κρέμας.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε μια ανάλαφρη μαρέγκα και αδειάστε τη μέσα στο μείγμα της κρέμας.
Με το υπόλοιπο βούτυρο αλείψτε το εσωτερικό της φόρμας.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180βαθμούς και ψήστε το σουφλέ σας για 30 - 40 λεπτά.
Σερβίρετέ το αμέσως γιατί πέφτει γρήγορα. Ταιριάζει με μια πράσινη σαλάτα

Υλικά:

75 γρ. βούτυρο Αγελάδος
60 γρ. αλεύρι
1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος
Μισό νεροπότηρο φρέσκο γάλα
Μισό κουτ.γλυκού μοσχοκάρυδο
4 αυγά χωρισμένα ασπράδια - κρόκοι
250 γρ. τυρί τριμμένη γραβιέρα ή οποιοδήποτε γλυκό τυρί, έμενταλ ή γκούντα