
Βάζουμε στο μπλέντερ την πιπεριά , το κρεμμύδι, το κολοκυθι το καροτο τον μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενοποιηθούνε , εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
Το σκεπάζουμε με μία σακούλα τροφίμων και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη 30΄. Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Θα σας βγουν 12 μπιφτέκια περίπου. Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στη σχάρα ή στην πλάκα 30΄- 40΄περίπου σε μέτρια θερμοκρασία και τα σερβίρουμε ζεστά.
Συνοδεύουμε με ρύζι ή με λαχανικά στον ατμό.
Το κάρυ πάει πολύ με το κοτόπουλο και του δίνει μία ξεχωριστή γεύση
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Κάρυ
2 φέτες ψωμί του τοστ η φρυγανιά
Μισή κούπα ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι
1-2 καρότα