Μοσχαράκι βραστό με λαχανικά


Μοσχαράκι βραστό με λαχανικά



Πλένετε το κρέας και το βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με περίπου 1,5 λίτρο νερό. Ξεκινάτε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά ξαφρίζοντας συνεχώς όσο χρειαστεί

Προσθέτετε το δαφνόφυλλο και το ένα κρεμμύδι ολόκληρο, χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και βράζετε για περίπου μιάμιση ώρα.

Κόβετε τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αν χρειάζεται ρίχνετε και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε να βράζετε τη σούπα για 20 λεπτά.

Τη σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με μπούκοβο και περιχύνοντας με λεμόνι ή ξίδι

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι για βραστό (ποντίκι & κότσι)
2 κρεμμύδια
2 μέτριες πατάτες
1 λευκή γλυκοπατάτα
1 μεγάλο πράσο
2 καρότα
3-4 μικρά άγρια μανιτάρια
100γρ. σελινόριζα
1 φύλλο δάφνης
30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα
μπούκοβο
λεμόνι ή ξίδι