Υλικά
200γρ αλεύρι
200γρ ζάχαρη
3 αυγά
150 γρ γάλα
100 γρ κακάο σκόνη
70γρ ηλιέλαιο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες σκόνη
Για το σιρόπι
400γρ ζάχαρη
400γρ νερό
Επικάλυψη
200γρ κουβερτούρα γάλακτος
100γρ γάλα καυτό
Ξεκινάμε την εκτέλεση της λαχταριστής συνταγής μας!
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη για ένα λεπτό με σύρμα ή με ένα πιρούνι
Προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά για το μείγμα της σοκολατόπιτας και κάθε φορά ανακατεύουμε πολύ καλά
Αφού έχουμε προθαιρμάνει τον φούρνο και βουτυρώσει καλά ένα ταψάκι 30x20 εκατοστά ψήνουμε για περίπου 30΄ στις αντιστάσεις στους 170-180 βαθμούς
Όσο ψήνεται η σοκολατόπιτα φτιάχνουμε το σιρόπι
Το βράζουμε για 3 λεπτά
Προσθέτουμε το σιρόπι καυτό στην καυτή σοκολατόπιτα αφού έχουμε κάνει τρυπούλες με μια οδοντογλυφίδα για να πάει παντού
Αφήνουμε για 30΄ να πιει καλά το σιρόπι
Σε καυτό γάλα προσθέτουμε την κουβερτούρα αφού την κόψουμε σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε καλά να λιώσει
Προσθέτουμε τη σοκολάτα πάνω απο την σοκολατόπιτα και αφήνουμε το γλυκό μας σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει
Έπειτά μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο
Όταν παγώσει - αν θέλουμε βάζουμε στο κομμάτι που θα κόψουμε μια μπαλίτσα παγωτό ότι γεύση μας αρέσει!!
Καλή σας απόλαυση!!