Κι όμως! Σου έχω την καλύτερη συνταγή για σπιτικό Burger απο τα χεράκια σου που θέλει μόνο 20 λεπτά προετοιμασία και....5 λεπτά ψήσιμο!!
Yλικά-Βurger
800 γρ. κιμάς μόσχου περασμένος από την μηχανή του κιμά μια φορά
4 αφράτα ψωμάκια με σουσάμι των 100 γρ. (American buns) ή 4 Γαλλικά Brioche
Αλάτι
Τι μπορείς να βάλεις στο Μπέργκερ σου:
4 Φέτες τυρί Cheddar 25γρ
2 αβγά τηγανιτά μάτια
2 φέτες μπέικον
4 φύλλα μαρούλι
4 φέτες ντομάτα
2 κουταλάκι μουστάρδα προαιρετικά
4 κουταλάκι κέτσαπ ή Barbecue
4 κουταλάκι μαγιονέζα
2 κουταλάκια αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Πάμε να δούμε μαζί βήμα – βήμα πως να φτιάξεις το τέλειο σπιτικό μπέργκερ με την καλύτερη συνταγή burger μέσα σε 30 λεπτά!
Κόβουμε τα ψωμάκια με ένα πριονωτό μαχαίρι στα δυο.
Αλείφουμε τις εσωτερικές επιφάνειες με το πινέλο με λίγο ηλιέλαιο.
Περνάμε από το καυτό τηγάνι το εσωτερικό μέρος των ψωμιών για ένα λεπτό.
Στα cheeseburgers βάζουμε όταν ψήνονται στο τελευταίο λεπτό ένα κομμάτι τυρί Cheddar και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για να επισπεύσουμε το τυρί να λιώσει.
Το κάτω μέρος του ψωμιού το αλείφουμε με την μαγιονέζα και την μουστάρδα.
Βάζουμε από πάνω το burger με το λιωμένο τυρί.
Μετά βάζουμε το μαρούλι και μια λεπτή φέτα ντομάτας.
Τέλος αλείφουμε το άλλο κομμάτι του ψωμιού από την μέσα μεριά με κέτσαπ και το βάζουμε από πάνω.
Αν θέλουμε βάζουμε μια οδοντογλυφίδα κάθετα στην μέση του ψωμιού για να κρατήσει τα υλικά μαζί όταν θα το τρώμε.
Καλή σας όρεξη!!!