Πάμε να δημιουργήσουμε και σήμερα φίλοι μου και να θυμηθούμε γεύση και μυρωδιά παστίτσιου όπως τότε στα παιδικά μας χρόνια που μοσχομύριζε το σπίτι απο το παστίτσιο της μαμάς!!!
ΥΛΙΚΑ
1κιλό κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 πακέτο μακαρόνια χονδρά ή πέννες
1 κονσέρβα κονκασέ
200γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
3 κουταλιές γάλα εβαπορέ
200 γρ. βούτηρο
200 γρ. αλεύρι
Αλάτι . Πιπέρι
1/2 κ.γ μπαχάρι τριμμένο
1 αυγό μόνο τον κρόκο
Εκτέλεση συνταγής :
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο τριμμένο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Κατόπιν βάζουμε και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει απαλό σκούρο χρώμα
Σβήνουμε με κρασί μέχρι να φύγει το αλκοόλ . βάζουμε την κονσέρβα κονκασέ και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να τραβήξει τα περισσότερα υγρά
Βράζουμε τα μακαρόνια 1 με δυο λεπτά λιγότερο απο ότι λέει η συσκευασία και τα σουρώνουμε . Λίγο λαδάκι στο ταψί ή το πιρέξ και βάζουμε μέσα τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τον κιμά από πάνω και τον απλώνουμε να πάει σε όλην την επιφάνεια .
Για την μπεσαμέλ
Αδειάζουμε το εβαπορέ σε ένα μπολ και αραιώνουμε με την ίδια ποσότητα με νερό
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτηρο σε κομμάτια μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι . Ανακατεύουμε καλά μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα (Το λεγόμενο ρου).
Βάζουμε σιγά σιγά το γάλα μέσα και ανακατεύουμε καλά μέχρι κάθε φορά να τραβήξει το γάλα. Όταν το βάλουμε όλο ανακατεύουμε μέχρι να πήξει - όχι πάρα πολύ γιατί πρέπει να είναι ρευστό γιατί θα το ψήσουμε στον φούρνο και εκει θα ομογενοποιηθεί
Εν συνεχεία ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι μοσχοκάρυδο
Αφαιρούμε απο τη φωτιά και βάζουμε 150 γρ. τυρί μέσα και ανακατεύουμε. ενώ μετά ρίχνουμε και τον κρόκο αυγού
Tοποθετούμε την μπεσαμέλ πάνω απο τον κιμά με τα μακαρόνια και την απλώνουμε παντού
Βάζουμε το υπόλοιπο τυρί απο πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 - 50 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε
Βγάζουμε απο τον φούρνο να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια....
Καλή σας επιτυχία και Καλή σας όρεξη!!!