Ξεπαγώνουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά για να απομακρύνουμε τα υγρά του




Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Μόλις κάψει ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σπανάκι, το σκόρδο, τη θρυμματισμένη φέτα, το cottage, την κρέμα γάλακτος και τα χτυπημένα αυγά.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κόβουμε 16 ορθογώνια φύλλα διαστάσεων 25x18 εκ. περίπου.

Τα λαδώνουμε καλά και στη συνέχεια βάζουμε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα παράλληλα στη μικρή πλευρά.

Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα,  τα γυρίζουμε σε ρολό και τα τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Με τη βοήθεια ενός πινέλου καλύπτουμε ξανά την επιφάνεια τους με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

Τα βγάζουμε από το φούρνο μόλις πάρουν χρώμα.

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμύδια
450  γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες στον τρίφτη ή πολτοποιημένες στο multi
250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. τυρί cottage
100 ml. κρέμα γάλακτος
2 αυγά, χτυπημένα
Αλάτι
Πιπέρι
1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο