Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη
450-500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ νερό
2 μέτρια αυγά
1κτσ ελαιόλαδο
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκι μπέικεν πάουντερ
Για την σάλστα
5 ντομάτες
50 γρα ελαιόλαδο
1κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδου
Για τα υλικά απο πάνω
400 γρ τυρί μοτσαρέλα
ζαμπόν
λευκά μανιτάρια
1 πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι 2% , τα αυγά , το νερό, το ελαιόλαδο , το αλάτι, το μπέικεν και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο απο πάνω και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά
Χαράζουμε σταυρωτά απο πάνω τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα σε καυτό νερό
Μόλις βράσει μετράμε 1 λεπτό και τις βγάζουμε απο το καυτό νερό και τις βάζουμε σε παγωμένο νερό με παγάκια .
Η φλούδα τους αφαιρείται πανεύκολα και έπειτα τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο τις ψυλοκομμένες ντομάτες , το αλάτι , τη ζάχαρη , τη ρίγανη, την σκελίδα σκόρδου , το πιπέρι και ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα
Σε ένα ταψί κουζίνας 40εκ. αλείφουμε ελειόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι να απλώσει ομοιόμορφα σε όλο το ταψί
Ρίχνουμε απο πάνω την σάλτσα και την απλώνουμε
Ρίχνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα , το ζαμπόν , τα μανιτάρια και την πιπεριά
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς
Την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και έπειτα είναι έτοιμη η πιο νόστιμή και εύκολη πίτσα για να την απολαύσετε !!
Καλή σας επιτυχία!!!