http://sydagesgr.blogspot.com/2016/11/makaronia-pesto.html

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια περίπου 15 λεπτά

Ετοιμάζετε τη σάλτσα πέστο

Πλένετε καλά το βασιλικό και τη ρόκα και ξεφλουδίζετε το σκόρδο


Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά

Σουρώνετε τα μακαρόνια χωρίς να τα κρυώσετε

Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτετε τα βρασμένα μακαρόνια και ταυτόχρονα τη σάλτσα πέστο

Ανακατεύετε έτσι ώστε να απλωθεί η σάλτσα και να σοταριστούν τα ζυμαρικά

Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως με την τριμμένη παρμεζάνα

Υλικά:

500 γρ. σπαγγέτι

50 γρ. ελαιόλαδο

4 κουταλιές σάλτσα πέστο

150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές αλάτι

Λίγο φρεκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα πέστο:

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

1-2 ματσάκια ρόκα

50 γρ. κουκουνάρι

50-60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1/2 λεμόνι (το χυμό του)

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτηράκι ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι