Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια περίπου 15 λεπτά
Ετοιμάζετε τη σάλτσα πέστο
Πλένετε καλά το βασιλικό και τη ρόκα και ξεφλουδίζετε το σκόρδο
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά
Σουρώνετε τα μακαρόνια χωρίς να τα κρυώσετε
Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτετε τα βρασμένα μακαρόνια και ταυτόχρονα τη σάλτσα πέστο
Ανακατεύετε έτσι ώστε να απλωθεί η σάλτσα και να σοταριστούν τα ζυμαρικά
Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως με την τριμμένη παρμεζάνα
Υλικά:
500 γρ. σπαγγέτι
50 γρ. ελαιόλαδο
4 κουταλιές σάλτσα πέστο
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές αλάτι
Λίγο φρεκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα πέστο:
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
1-2 ματσάκια ρόκα
50 γρ. κουκουνάρι
50-60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 λεμόνι (το χυμό του)
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι