http://sydagesgr.blogspot.com/2017/02/lagana.html

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, 2 κουταλιές χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για λίγη ώρα να "ξεκουραστεί" και να διπλασιάσει τον όγκο του



Σε μία λεκάνη βάζουμε τα αλεύρια και το λάδι
Ρίχνουμε και το μείγμα της μαγιάς και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο - λίγο χλιαρό νερό
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε νερό  μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης
Το ζυμάρι το κάνουμε μπάλα, λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε και το πατάμε με το χέρι για να πάρει σχήμα λαγάνας

Ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια της λαγάνας και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι
Το πατάμε λίγο με τα χέρια μας για να κολλήσει το σουσάμι
Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την βάζουμε για 10 λεπτά στον φούρνο στους 50 βαθμούς να φουσκώσει για λίγο, (είναι σημαντικό να την αφήσουμε για λίγο, όχι να φουσκώσει πολύ)
Όταν δούμε ότι  φούσκωσε λίγο, την πατάμε με τα δάχτυλά μας και κάνουμε βαθουλώματα
Την ψήνουμε (στον αέρα αν έχουμε για να γίνει πιο ξεροψημένη) στους 170 βαθμούς περίπου, ανάλογα την κουζίνα μας, για περίπου μισή ώρα ώσπου να ροδοκοκκινίσει

Υλικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι αλεύρι κίτρινο
4 κουταλιές σούπας λάδι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Μισό κουταλάκι  ζάχαρη
1 κουταλάκι  αλάτι
2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)
Σουσάμι για το πασπάλισμα