Καβουρδίζουμε στο φούρνο τα αμύγδαλα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν και να γίνουν σχεδόν σαν κρέμα



Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά-σιγά στο μείγμα και ζυμώνουμε με το χέρι ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

Ρίχνουμε στο τέλος τα αμύγδαλα αφού τα ψιλοκόψουμε ή τα διαλύσουμε σε μούλτι.

Ζυμώνουμε με το χέρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά και βουτυράτη.

Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και πλάθουμε τους κουραμπιέδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 25 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσουν.

Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Αρχικά τους γυρνάμε λίγο μέσα στην άχνη για να κολλήσει πάνω τους και έπειτα τους ξαναπασπαλίζουμε

Υλικά:
500γρ. βούτυρο γάλακτος
150γρ. άχνη ζάχαρη
600γρ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
3 βανίλιες
Μισό κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
10γρ. μπέικιν πάουντερ
200γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
1 κιλό άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα