Γιουβέτσι παραδοσιακό


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα

Ρίχνουμε και το μοσχαράκι και το γυρίζουμε ώσπου να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τον πελτέ, τα γαρύφαλλα, τα μπαχάρια και την κανέλα, αλατοπίπερο (όχι πολύ) και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας.

Αφήνουμε να πάρει μια γερή βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσει.

Όταν η σάλτσα πιει το μισό νερό, αφαιρούμε το ξύλο της κανέλας.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο (κι αφού έχουμε προσθέσει όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται), το αφαιρούμε και προσθέτουμε στη σάλτσα λίγο νερό αν χρειάζεται. Ρίχνουμε το κριθαράκι.

Το αφήνουμε στο δυνατό να πάρει βράση και να μαλακώσει λίγο το κριθαράκι.

Στη συνέχεια το απομακρύνουμε από τη φωτιά και βάζουμε κρέας και κριθαράκι μαζί με τη σάλτσα του σε ένα πυρέξ.

Βάζουμε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (να πιει και τον υπόλοιπο ζωμό του).

Ελέγχουμε συνέχεια (αν το αφήσουμε πολύ θα ξεραθεί) και βγάζουμε το ταψί εγκαίρως από τον φούρνο.

Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 φλ. τσαγιού ντομάτα πελτέ (κονσέρβα)
1 κ.γ ντοματάκι πελτέ (το συμπυκνωμένο)
2 γαρύφαλλα
2 μπαχάρια
1 ξυλάκι κανέλα
3 φλ. τσαγιού κριθαράκι
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο