Πίτσα νηστίσιμη με λαχανικά


Σε μια λεκανίτσα κοσκινίστε το αλεύρι και μετά ρίξτε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.


Ανακατέψτε με τα χέρια, ρίξτε το αλάτι και σιγά σιγά το νερό. Νερό βάζετε όσο χρειαστεί, περίπου 2 κούπες. Ανακατέψτε μέχρι η ζύμη σας να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

Λαδώστε ένα μπολ, βάλτε το ζυμάρι μέσα, σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει για 45 λεπτά.

Ετοιμάστε τα λαχανικά. Μπορείτε να τρίψετε τις ντομάτες με τρίφτη για να γίνουν σάλτσα ή να τις κόψετε μικρέ κομματάκια. Κόβετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ελιές είτε σε λωρίδες, είτε σε κυβάκια.

Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, λαδώστε ένα ρηχό ταψί και απλώστε τη ζύμη.

Ραντίστε την με λίγο λάδι και έπειτα απλώστε τα υλικά σας.

Ρίξτε αλάτι και ρίγανη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, στις αντιστάσεις και χαμηλά στη σχάρα του φούρνου.

Ψήστε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δείτε ότι το ζυμάρι έχει φουσκώσει και έχει πάρει χρώμα

Μπορείτε να προσθέσετε κέτσαπ ή μουστάρδα ή και τα δύο όπως επίσης μπορείτε να βάλετε νηστίσιμο (φυτικό) τυρί. Το τυρί θα πρέπει να μπει πριν το ψήσιμο αλλά δεν το προτείνουμε γιατί μπορεί να δείχνει ωραίο εξωτερικά αλλά θα "χαλάσει" τη γεύση των λαχανικών

Υλικά

Για τη ζύμη:

750γρ. αλεύρι γ.ο.χ
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά στιγμής
1 κ.γλ ζάχαρη
1 κ.γλ αλάτι
Περίπου 2 κούπες χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

3 μέτριες ντομάτες
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
Χρωματιστές πιπεριές
Ελιές ψιλοκομμένες
Κέτσαπ
Μουστάρδα