Ανάμεικτη Μους λευκής και bitter σοκολάτας
Για τη Μους bitter σοκολάτας
Κόψε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και λιώσε την σε μπεν μαρί.
Ανακάτεψε το κακάο με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, ρίξε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακάτεψε και πάλι.
Χτύπα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και πρόσθεσέ την στο μείγμα της κουβερτούρας, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις
Για τη Mους λευκής σοκολάτας
Μούσκεψε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Κόψε τη λευκή σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και λιώσε την σε μπεν μαρί με 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Όταν λιώσει, στράγγιξε τη ζελατίνη, ρίξε την στην λιωμένη σοκολάτα και ανακάτεψε για να ενωθούν τα υλικά.
Χτύπα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και πρόσθεσέ την στο μείγμα της λευκής σοκολάτας ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Μοίρασε τις Μους σε ποτήρια ή σε μπολ και διατήρησέ τις στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρεις.
Υλικά:
Για τη Μους bitter σοκολάτας
150 γρ. κουβερτούρα
300 ml κρέμα γάλακτος
4 κουτ. της σούπας κακάο
Για τη Μους λευκής σοκολάτας
150 γρ. λευκή σοκολάτα
300 ml κρέμα γάλακτος
1 φύλλο ζελατίνης