Παραδοσιακή σκορδαλιά
Μουσκεύουμε το ψωμί γύρω στη 1 με 1μιση ώρα. Στη συνέχεια, το στύβουμε καλά, αφού βγάλουμε όσο γίνεται την κόρα
Σε ένα γουδί θρυμματίζουμε το σκόρδο ρίχνοντας ταυτόχρονα λίγο ξίδι, αλάτι και ελαιόλαδο
Συνεχίζουμε μέχρι το σκόρδο να γίνει χυλός
Προσθέτουμε το μισό ψωμί και το χτυπάμε συνεχώς μαζί με το χυλό από το σκόρδο
Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο ψωμί, ελαιόλαδο και ξίδι
Βάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε το ζουμί από τα χειροβότανα (φαγώσιμα χόρτα).
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι.
Γαρνίρουμε με ελιές και σερβίρουμε. Συνοδεύεται με τα βραστά χειροβότανα (φαγώσιμα χόρτα)
Υλικά:
1 κιλό σταρένιο ψωμί ξερό
1 κεφάλι σκόρδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξίδι
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζουμί από βρασμένα χειροβότανα (φαγώσιμα χόρτα)
Ελιές (προαιρετικά)
Αλάτι