https://sydagesgr.blogspot.com/2017/07/pitsa.html

Χτυπάτε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ μέχρι να έχετε μία καλή ζύμη



Προσθέτετε λίγο νερό ή αλεύρι εάν το κρίνετε απαραίτητο (αν κολλάει ή αν δεν ομογενοποιείται).
Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά

Απλώνετε τη ζύμη σε ένα μικρό, μεταλλικό ταψί με τα χέρια

Ετοιμάζετε τη σάλτσα, λιώνοντας 2 τομάτες και βάζοντάς τις να βράσουν μέχρι να «πιούν» τα υγρά τους.
Προσθέτετε λίγο αλάτι και ζάχαρη για τη γεύση.
Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και λίγο κρεμμύδι ή σκόρδο λιωμένο

Απλώνετε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
Προσθέτετε (προαιρετικά) κομματάκια ζαμπόν, πιπεριά ή ότι άλλο θέλετε.
Προσθέτετε το τριμμένο τυρί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C.
Βάζετε την πίτσα και ψήνετε για 20 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γραμμάρια αλεύρι λευκό
150 ml νερό
Μισό κουταλάκι αλάτι
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
Μισό κουταλάκι μαγιά σε σκόνη


Για την Πίτσα

250 γραμμάρια τριμμένο τυρί τύπου gouda ή mozzarella
Σάλτσα τομάτας σπιτική
Μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο θέλετε (ζαμπόν, πιπεριές, κρεμμύδια κλπ) αρκεί να βάλετε τελευταίο το τυρί για να καλύψει τα υλικά καθώς θα λιώνει