Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε ελαιόλαδο με μια σκελίδα σκόρδο για να πάρει άρωμα
Αφαιρούμε το σκόρδο και σοτάρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου
Μετά αφαιρούμε τα μπουτάκια από το σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι
Ξαναβάζουμε στο σκεύος τα μπουτάκια και τα αλατοπιπερώνουμε
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα και τον φρέσκο βασιλικό
Σιγοβράζουμε τα μπουτάκια και μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα
Προσθέτουμε στο σκεύος λίγο ζεστό νερό, βάζουμε το κριθαράκι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά
Μόλις είναι έτοιμο, βάζουμε τα μπουτάκια στο κριθαράκι και προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύοντας απαλά
Υλικά
1 σκελίδα σκόρδο
5 μπουτάκια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
Αλάτι-πιπέρι
Μισό κουτ. γλυκού ζάχαρη
Μισό κουτ. γλυκού κανέλα
Μισό λίτρο ζεστό νερό
Λίγο φρέσκο βασιλικό
300 γρ κριθαράκι
100 γρ φέτα θρυμματισμένη