
Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά
Γεμίζουμε ένα ένα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια
Στρώνουμε μερικά φύλλα λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα
Σκεπάζουμε τους λαχανοντολμάδες με ένα πιάτο για να μη χαλάσει το σχήμα τους κατά το βράσιμο και ρίχνουμε νερό περίπου μέχρι να σκεπαστούν. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 – 1 1/2 ώρα. Μόλις είναι έτοιμα βρασμένα, σουρώνουμε το ζουμί απο το φαγητό σε ένα κατσαρολάκι και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τη κρέμα αυγολέμονο
Για την κρέμα αυγολέμονο
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους
Παίρνουμε λίγο ζουμί από το φαγητό το βάζουμε σε μια κούπα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ,μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε μέσα στο μπολ
Βάζουμε το κατσαρολάκι με το ζουμί σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά μέσα το μείγμα με τους κρόκους και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει μια ελαφριά κρέμα
Μόλις κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε ζωηρά να λιώσει και ρίχνουμε αλάτι και το χυμό λεμονιού
Υλικά
1 λάχανο μέτριο
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
2 κρεμυδάκια φρέσκα
1 κρεμύδι ξερό
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
Μαϊντανό
Άνιθο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη κρέμα αυγολέμονο
3 κρόκους αυγών
3 κ.σούπας κορν φλάουρ
1-2 λεμόνια (το χυμό τους)
1 κ.σουπας βούτυρο
Ζουμί από το φαγητό (δεν το πετάμε!)
Αλάτι