Kαζάν ντιμπί παραδοσιακό
Αλείφετε πολύ καλά με το βούτυρο τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Με ένα σουρωτήρι πασπαλίζετε την άχνη ζάχαρη, ώστε να καλυφθεί πολύ καλά ο πάτος και τα τοιχώματα.
Μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα, βάζετε το ταψί στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, το ρυζάλευρο και το κορνφλάουρ, τη ζάχαρη και βράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε. Ρίχνετε το ροδόνερο. Σβήνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 5 λεπτά ακόμα.
Όταν η κρέμα κρυώσει, τη ρίχνετε μέσα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και ισιώνετε την επιφάνειά της.
Σε αυτό το σημείο βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στο κάτω μέρος του φούρνου και ψήνετε 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνει αισθητή η μυρωδιά της καραμέλας ζάχαρης ή όταν, ανασηκώνοντας με κουτάλι τα τοιχώματα της κρέμας, έχει σκουρύνει η κάτω επιφάνειά της.
Αφήνετε το καζάν ντιμπί να κρυώσει και το κόβετε με προσοχή σε μερίδες με λεπτή σπάτουλα.Πασπαλίζετε αν θέλετε με κανέλα.
Υλικά
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 λίτρο γάλα πλήρες
160γρ. ρυζάλευρο ή (120γρ. ρυζάλευρο και 40γρ. κορνφλάουρ)
1μιση φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
Μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας
2-3 κουτ. σούπας ροδόνερο ή ανθόνερο
Κανέλα (προαιρετικά)