Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το σπανάκι, αφού πρώτα το έχουμε βράσει (αν είναι κατεψυγμένο απλά το ξεπαγώνουμε πρώτα)
Προσθέτουμε τους 4 κρόκους και το 1 αβγό ολόκληρο
Με μίξερ χειρός τα λιώνουμε έως ότου γίνει μια λεία μάζα
Σε μπολ βάζουμε 20 γρ αλάτι και το αλεύρι
Προσθέτουμε σε δύο δόσεις τη μάζα με το σπανάκι στο αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι ώσπου να γίνει ζύμη
Αφήνουμε τη ζύμη για μια ώρα στο ψυγείο και μετά τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια
Ανοίγουμε παραλληλόγραμμα φύλλα τα οποία κόβουμε σε λαζάνια με ένα κοφτερό μαχαίρι
Βράζουμε τα λαζάνια μας σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 3 με 4 λεπτά και σουρώνουμε ρίχνοντας τους παγωμένο νερό
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ σπανάκι
5 αβγά
Αλάτι
Δείτε φωτογραφίες: https://www.facebook.com/MammasCook/posts/174516377656270
Δείτε περισσότερες συνταγές: https://www.facebook.com/mammas.cook.1