Υλικά
Για το φύλλο:
Ενάμιση ποτήρι χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Μια πρέζα αλάτι το οποίο ρίχνω μέσα στο ελαιόλαδο
Δυο κουταλιές ξύδι
Αλεύρι μέχρι να γίνει εύπλαστη η ζύμη - περίπου ένα κιλό
Αφήνω το ζυμαράκι να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά ανοίγω 12 λεπτά φύλλα
Βουτυρώνω το ταψί και βάζω έξι φύλλα κάτω και έξι φύλλα πάνω ενώ έχω ρίξει το σπανάκι με τη φετούλα που έχει ήδη απο πριν έτοιμα.
Υλικά για το σπανάκι
2 κρεμύδια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα
1 κιλό σπανάκι
Λάδι
Αλάτι , Πιπέρι
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκι και τα πράσα ψιλοκομμένα
Προσθέτουμε το σπανάκι ,ανακατεύουμε , ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
Βγάζουμε απ την φωτιά.
Όπως ανέφερα παραπάνω έχουμε ήδη τοποθετήσει στο ταψί τα 6 φύλλα που έχω ανοίξει ενω πρώτα έχω βουτηρώσει το ταψί ελαφρώς. Στρώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε απο πάνω με τά υπόλοιπα
6 φύλλα . Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και χαράζουμε την πίτα - μόνο το πρώτο φύλλο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
Καλή σας όρεξη φίλοι μου!!!