Πεντανόστιμα τρουφάκια με μερέντα απο τη βασιλόπιτα που περίσσεψε

Μπορεί η Βασιλόπιτα να ειναι αγαπημένο κέικ για τους περισσότερους που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χρονιάς όμως είναι και πολλές οι περιπτώσεις που περισσεύει γιατί ο ένας δεν τρώει ο άλλος δεν εχει όρεξη και έτσι σου μένει το ταψί αμανάτι... 





Μην αγχώνεσαι όμως οτι θα την πετάξεις γιατί εμείς σου έχουμε την λύση!!

Τίποτα δεν θα πάει χαμένο και δεν θα πεταχτεί γιατί θα φτιάξουμε πεντανόστιμα σοκολατένια τρουφάκια με την βασιλόπιτα που περίσσεψε.

Εκτέλεση για Τρουφάκια

Αρχικά κόνοβυμε τη βασιλόπιτα σε κομμάτια. Πολτοποιούμε τα κομματάκια στο μουλτι μέχρι να θρυματιστεί. Αφού η βασιλόπιτα γίνει σκόνη μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.

Παίρνουμε μέρος της ζύμης την πατάμε με το χέρι μας και την ανοίγουμε σαν ενα μικρό πιτάκι. Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε μερέντα στο κέντρο του.

Τυλίγουμε το πιτάκι και το κάνουμε μπαλίτσα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Αφού πλάσουμε τα τρουφάκια προσθέτουμε το κακάο σε ένα μπολ και  βουτάμε τα τρουφάκια ένα ένα στο μπολ με το κακάο. 

Σε ένα άλλο μπολ έχουμε πολύχρωμη τρούφα για το στόλισμα .




Καλή σας απόλαυση!!